Do you speak Disney?

Voor iedereen die de afgelopen 100 jaar op deze planeet heeft rondgelopen, is Disney een onvergetelijke herinnering. Gestart als een eenvoudige tekenfilmstudio, vandaag een van de grootste mediaconglomeraten ter wereld. En zoals Walt Disney het zelf zei: het is allemaal begonnen met een muis... 

Wie was de man achter Mickey Mouse écht? Welke droom heeft hij nooit kunnen verwezenlijken? Maar ook: waarom is Disneyland een succes in Japan, maar niet in Europa? Waarheen moet je op bedevaart als ultieme Disney-fan? En hoe oud zijn de Disney-prinsessen?

Robin Broos duikt in een nieuwe magie, op zoek naar verborgen verhalen én schandalen, verrassende weetjes en de leukste lijstjes. Maak je klaar voor een wilde rit van de oprichting van The Walt Disney Company tot nu, van de man tot de animatiefilms, de muziek, de parken en het bedrijf. Do you speak Disney? ligt nu in de winkel.

Do you speak Disney - de lezing

Disney-expert Robin Broos duikt in de magische wereld van Disney en zoekt antwoorden op vragen als: Heeft Walt Disney zijn Disneyland gebaseerd op de Efteling? Hoe oud zijn de Disney prinsessen? Waarom zijn de kastelen in de verschillende Disneyland parken anders? En welk personage ging Mickey Mouse voor?

AGENDA


Robin doet ook schoolvoorstellingen, presentaties, q&a’s en inleidingen op filmvertoningen en -festivals. Meer info over lezingen over filmmuziek vind je hier. Bookings: robin@robinbroos.be


Disney Klassiekers

In zijn podcast Disney Klassiekers bespreekt Robin Broos elke aflevering een Disneyfilm, samen met zijn centrale gast. In seizoen 1 behandelde hij zo àlle Disneytekenfilms, in seizoen 2 die van dochterstudio Pixar om in seizoen 3 weer de focus op all things Disney te leggen.